Oznake


Ovaj naslov meni drage Sealove pjesme i refren no we´re  never gonna survive unless we get a little bit crazy govori o onome o čemu svako toliko razmišljam. O nekim mojim posve realno lošim i katastrofalnim situacijama. Ne, nije riječ o onome o čemu sam pisala nedavno – o plutonijadi i sličnome – nego o posve objektivnim materijalnim problemima. I neizvjesnosti kako na globalnom tako i na osobnom nivou. Ali, ipak ne brinem se oko toga. Gotovo uopće. Kada se samo sjetim kako je moj Saturn u Biku prije nekih desetak godina razmišljao o tome kako ću umrijeti od glavi (upravo toliko ekstremni su bili ti strahovi) ako ne znam koliko ću zaraditi i što će biti sutra. A sada. Situacija je neizvjesnija nego prije. A ja se ne grizem. Ili sam poludjela ili ne znam što. Ili sam se odlučila uzdati u život. Ne znam.

Naravno da sam razvila teoriju dalje. Prvo mi je pao na pamet Jupiter. I to kako je Jupiter i njegov optimizam zamijenio Saturna i njegov pesimizam. Ipak, ne mogu reći kako samo euforična. Posve mi je jasno kakva je objektivna situacija oko mene, koliko je ljudi bez posla, kako se događa pad sistema. Pluton u Jarcu čini svoje. A tek je počeo. Ne želim vas plašiti, ali tako je. Ništa više neće biti kao prije.

No čini se kako sam u sebi našla čvrstu točku. Napokon. I valjda, nadam se. U protivnom sam prolupala. J Pa ćemo možda nastaviti naše druženje na novom blogu pod nazivom Astrodrom iz umobolnice. J Čvrsta točka je moje natalno Sunce. A puno toga mi je napadalo i napada moje Sunce malo.

Po tko zna koji put naglasit ću koliko je važna pozicija Sunca u horoskopu. Ali i ono što činimo s istom tom pozicijom. Koliko je razvijamo. Koliko smo samosvjesni. Koliko smo spremni zauzeti se za sebe. Koliko se poznajemo. Shvaćamo li da sami kreiramo svoj život u mjeri u kojom upoznajemo i razvijamo svoju vlastitu osobnost. Shvaćamo li da je život putovanje, a ne destinacija. Shvaćamo li i prihvaćamo li da je svatko od nas zasebna i osebujna individua i da svatko od nas ima svoj posebni način da izrazi svoju osobnost.

Kada krenete izučavati astrologiju odnosno kada vas ona privuče prvo s čime se susretnete su znakovi Zodijaka odnosno pozicija Sunca po znakovima. U silnoj želji da naučite što brže i što više iz novog i tako zanimljivog sadržaja astrologije preskočite Sunce i krenete u istraživanje i analiziranje drugih planeta, aspekata, kuća, planetoida, harmonika, progresija, tranzita… Sunce je tu. Ono se podrazumijeva. I tako je jasno da ste vi Rak, Lav, Škorpion… Da se opisati u dvije rečenice. Kao da je nevažno da se oko Sunca vrte svi planeti našeg planetarnog sustava uključujući i Zemlju. Zaboravljeno je kako je Sunce izvor svjetlosti i topline i to ne samo na Zemlji nego i u našim horoskopima. I da svoje Sunce trebamo upoznati i upoznavati. Jer ćemo jedino na taj način shvatiti tko smo mi doista i koji je naš zadatak na majčici zemlji.

O da, kada pročitam sve ovo što sam napisala čini mi se da sam možda ipak a little bit crazy. Ma neka.