Oznake


I tako spremam se ja već tjednima kod jednog našeg mobilnog operatera da potpišem produženje ugovora i ušićarim neku novu mobilnu igračku. Naravno, moj dragi mora me pratiti u toj važnoj misiji. Danas, kada sam se nameračila da idemo, sjetim se jedne prilično važne činjenice, ako ne za druge, barem za mene koja se bavim astrologijom – Merkur je retrogradan. A kao što svaka astrološka početnica kaže kada je Merkur retrogradan ne kupuj, ne potpisuj i ne pričaj gluposti! Pametnom dosta, ali meni…

Doduše bilo je i nekih drugih koji upozorenja o retrogradnom Merkuru nisu shvatili ozbiljno – na primjer udruga koja je odaslala pozive za svoje predavanje u vrijeme retrogradnog Merkura pa se na predavanju nije pojavio nitko od pozvanih. Razlog: iako su poslane na vrijeme, pozivnice su stigle dan-dva poslije predavanja. Gdje su bile gotovo dva tjedna između vremena slanja i vremena uručivanja u poštanske sandučiće samo Merkur zna. Kao žrtve retrogradnog Merkura pali su i moji negdašnji poslodavci. Oni su u vrijeme retrogradnog Merkura odlučili kupiti kuću. Kako nisam tip koji prijeti prstom, ja sam ih prilično jasno, ali blago upozorila da baš i nije neko vrijeme za takav potez, ali… Navest ću na kraju i vlastiti primjer da ne ispadnem kako sam ja pametna, a svi drugi bedasti. Dakle, nakon mog diskretnog upozorenja krenuše puni entuzijazma na put kako bi potpisali kupoprodajni ugovor. Iznenađenje prvo: Prodavatelj je naprasno povećao cijenu! Reakcija: Jednako naprasno kupci su napustili mjesto sastanka. Ipak: kupci se vraćaju na mjesto zločina, pristaju na izmjenu cijene donekle (informacija koju sam ja dobila). Ugovor se potpisuje. Kuća je kupljena! Situacija koja slijedi: Prodavatelj odugovlači s iseljenjem svojih stvari iz kuće. Na kraju ih kupci sami moraju izbaciti van. Dobar početak, zar ne? Priča se nastavlja dalje… Visoka cijena koju su kupci platili za kuću podrazumijevala je i podizanje još jedne etaže, obzirom da je kuća najniža u susjedstvu. Svi su drugi oko njih to bez problema učinili. Ali ne i naši novi kupci. Problemi su počeli kada prva susjeda nije htjela potpisati suglasnost za gradnju „jer će joj sunce onda dolaziti u vrt pola sata kasnije“. !? Odlično, što drugo reći. Ali kupci su ostali uporni. I krenuli su obilaziti urede, boriti se birokracijom (u prijevodu boriti se s vjetrenjačama). Ipak, obzirom da se radi o upornim ljudima mic po mic sve su bliže svom cilju. Ali svaki put kada se sretnemo kažu mi kako me se sjete kada pokucaju na nova vrata ili napišu novi dopis. Nije da sam nešto vesela što to čujem, ali uvijek je interesantno čuti što se zapravo dogodilo dok ste lamentirali i razmatrali različite mogućnosti na nebu.

Nego moj primjer. Obećala sam pa evo. Dakle, ne znajući ili možda bolje ne obraćajući pretjeranu pažnju na efemeride kako se to meni već zna dogoditi potpisala sam ugovor o kupoprodaji. Pa recimo negdje na početku moje astrološke karijere. Puno je toga doprinijelo tom potpisivanju – žurba, pritisak, skoro putovanje. I tako. Odležala je ta kupoprodaja par godine, sve u njoj ide po PS-u. I onda jednog lijepog dana nazove me usplahirena odvjetnica kako s predmetom nešto nije u redu. Uglavnom, frka s papirima, rješenja nema. Ili ipak ima? Obzirom da je prošlo puno vremena i puno se toga promijenila, do rješenja smo morali doći zaobilaznim putem, pisanjem molbi, dopisa i tome slično. I zamislite kada se cijelo to klupko odmota – naravno opet u vrijeme retrogradnog Merkura. Ne bi čovjek vjerovao kako zapapri život. Ali kada bolje razmislim to mu je i funkcija. Pa što bi život bio bez začina?

No ostala sam dužna objašnjenje koga je spasio Merkur. Retrogradni. Mog dragog koji je bezuspješno pokušao izbjeći da ide sa mnom u šoping centar gdje mobilni operater obitava. I tko zna što bi još sve bilo da ga nije spasio. Merkur.

P.S. Merkur je retrogradan do 11.05. Da ne bi bilo da vam nisam rekla. 🙂