Oznake


Dakle, ovo je nastavak onoga o čemu sam pisala u prethodnom postu. Ne, nije nastavak događanja (barem za sada) iako, kao što već napisah, znam da me očekuje vruće ljeto. Ne pripadam struji tradicionalnih astrologa koji su precizni do bola u svojim analizama i koji se osvrću manje-više na ono što nam se događa. Ja promatram svijet kroz prizmu našeg unutarnjeg svijeta, naše psihe i vjerujem da se sve ono što se nalazi i događa u nama odražava u onome što nam se događa u takozvanom realnom životu. Što ne odradimo sa sobom, dolazi nam neminovno kao iskustvo izvana. Naravno, nije lako spoznati i upoznati sebe. Za to treba više od jednog života.

Nego, neki dan su se sve na nebu perfektno i znakovito posložilo, kao što to uvijek biva . Tranzitni Mjesec u egzaktnoj opoziciji na moj natalni Mjesec, tranzitni Mars na mom južnom Mjesečevom čvoru. Kakav savršen dan za dramu! I uvijek je tako. Takozvani spori tranziti (Jupiter, Saturn, Uran, Neptun i Pluton) daju atmosferu, pritišću nas, navode nas da učimo i razmislimo o svom životu, a onda nas okinu brzi tranziti Mjeseca i Marsa, situacija se intenzivira i dinamizira, ono čime se bavimo u pozadini obavljajući svoje svakodnevne aktivnosti izbija svom snagom u svijest. Nije ovo prvi put da ovakve stvari osjetim na svojoj vlastitoj koži ili vidim u horoskopima drugih i slušam o tome kako im se nebo srušilo na glavu.

Astrologija je prilično egzaktna, ako je želite koristiti na taj način. I iz njezine kolijevke potekle su mnoge suvremene egzaktne prirodne i društvene znanosti koje je se danas srame i pljuju po njoj. Pruža vam pogled na svijet iz nove perspektive i uči vas da razmišljate. Priprema vas za stresne periode u životu i nudi kako da ono što vam dolazi u susret najbolje odradite. Svakim danom, svakim novim horoskopom kroz nju učite i spoznajete. Upoznajete svijet i sebe. I stvarno ne znam kako bi izgledao moj život bez astrologije.