Oznake

, ,


 

Bile jednom dvije prijateljice. Jedna je bila rođena u znaku Raka, druga u znaku Ovna. I jednoj i drugoj podznak je bio u zračnom znaku, njihove astrološke karte bile su međusobno usklađene. Zato su i bile toliko godina prijateljice. I onda su se jednog dana našle pred sličnim izazovom – našle su se na meti napada svoje okoline. I obje su se povukle. Ovnica je jasno i glasno rekla svima što je mislila i okrenula se na peti. Račica, naravno, nije bila tako otvorena, namjestila je tužno lice, promrmljala nešto o tome kako je nitko ne voli sebi u bradu, teško uzdahnula i polako otišla (nadajući se da će netko zaustaviti). I jedna i druga su se jednako jadno osjećale. Vrijeme je prolazilo. Potom, Ovnica se vratila natrag s novim stavom, još jednom rekla svakom što ga ide i nastavila sa svojim životom kao da se ništa nije dogodilo. A Račica? Nije se vratila.

 

Danas želim pisati baš o tome. Razlikama u astrološkim pozicijama koje u određenim situacijama dođu do izražaja. Možda i onda kada najmanje očekujemo. Tako je to bilo i u ovom slučaju. Sunce u Ovnu se pokazalo u punom svom sjaju – u ovom vatrenom znaku ono je u svojoj najboljoj poziciji i izražava svoje ponajbolje osobine – hrabrost, srčanost, optimizam, prodornost i zdrav optimizam. Osoba sa Suncem u Ovnu rođeni je borac i vođa, ne odustaje, spremna je na svaki izazov. I bez obzira na poraze spremna je, bez zle krvi, kada se prašina slegne, opet početi ispočetka, oprostiti, ne zamjerati.

 

Netko sa Suncem u Raku nije takav. Ne zaboravimo, Sunce se nalazi u vodenom, lunarnom znaku. Voda gasi vatru Sunca i u znaku Raka Sunčevo svjetlo je tek odraz u ogledalu. I zato netko sa Suncem u Raku pamti. Dugo, predugo. Muči se sa svojim sjećanjima. Uzdiše. Zamišlja osvetu. Ne osvećuje se. U novim iskustvima vidi prošlost. Neprestano se vraća natrag. Ništa ne može biti kao prije, rane postaju ožiljci, ali za nekog sa Suncem u znaku Raka i to je dovoljno za sjećanje. I zato se Račica nije vratila natrag. Uvukla se u svoj oklop. A možda više i nije tamo? Tko će ga znati.