Oznake


Imam ja prilično nezgodnih osobina. Imam. Svatko tko me poznaje će to reći. Sjećam se kako mi je jednom prilikom na konzultacija poznata astrologinja rekla: Vaš horoskop kao da je sastavljen od dva dijela jednog nježnog i osjetljivog, drugog žestokog i ekstremnog. I baš je tako. Zapamte se tako neke rečenice i zvone ti u glavi godinama. Možda i zauvijek.

Nego razmišljam o konačnosti, kraju, završecima. Vjerojatno je to normalno jer je tik iza mene (zapravo još se krčkam u njegovom kotlu) žestoki Plutonov tranzit. Koji nije bio nimalo lagan. Ali je bio inspirativan. Što možete vidjeti po količini postova o njemu (vidi arhivu). No mogu reći da su neke stvari završene zauvijek. Neki odnosi. Nažalost i neki ljudi. Upravo se nalazim u moralnoj dilemi. Sama pred sobom (a mogu misliti što tek drugi misle o tome) ispadam hladna, zapravo možda više ravnodušna u situaciji u kojoj bih trebala biti brižna. Ali, tako je to kod mene. Neke stvari, osjećaji, odnosi jednostavno umru. I nema puta natrag. Koliko god puta i sama pokušavala. Zapravo to mogu usporediti s otrovnim ujedom u srce. Nakon početne intenzivne boli u meni nešto umre. I moje srce više ne živi za tu osobu, ne veseli joj se, ne brine se za nju. Nema toga što se da učiniti. I to su neki isprobali.

Svatko od nas živi svoj horoskop. Tako ja živim svog jakog Plutona koji me je upoznao s mnogim skrivenim segmentima života, ali svaki put jednako nemilosrdno eliminira ono što ne funkcionira kako treba bez obzira o kome se ili o čemu se radi. Čak i kada su u pitanju i moji najbliži.