Oznake

, ,


1480916764seven-atom-addons

Neki to vole. Raščistiti stvari do kraja. Bez obzira na cijenu. Jer su uvjereni da će time postići nešto. Što to, valjda samo oni to znaju. Jer ponekad stvari treba pustiti onakvima kakve jesu. Dodatna objašnjenja neće biti od nikakve koristi. Samo još mogu nekoga povrijediti.

Često mislimo da je u vezama iz naše prošlosti još uvijek nešto ostalo nedovršeno. Da još moramo nešto objasniti, da nam je druga strana dužna nešto reći, da je možda ipak moglo biti drugačije. Pa se tako neki od nas odluče krenuti kako bi se objasnili. I opet vratili u prošlost. Koja se ipak, koliko god to mi željeli, ne može promijeniti. I što god nam se činilo, sve je trebalo biti upravo onako kako se i dogodilo. Jer bez te iste prošlosti pa i pogrešaka koje smo u njoj napravili ni mi ne bismo mogli biti ono što smo danas. Ali kad nam vrag ne da mira…

Što se prošlosti tiče, jasno je da je najviše glorificira lunarni znak Rak. On je uvjeren da je nekad – kad god da to bilo – bilo bolje, da je nekad sve bilo drugačije, da je nekad bio sretan i tako dalje i tako dalje. Onima rođenima u ovom znaku prošlost je uvijek bila neko bolje vrijeme i teško im je biti ovdje i sada, o budućnosti ne žele ni razmišljati jer ona nosi promjene i iznenađenja. A oni to mrze više od svega.

Ipak, postoji znak koji je, na neki način, još više fokusiran na prošlost od znaka Raka. A to je znak Škorpiona. Poznajemo ga kao opasnog i osvetoljubivog, onog koji ne zaboravlja i ne oprašta. U znaku Škorpiona Mjesec je u svojoj najnepovoljnijoj poziciji u zodijaku – pamti sve i ono što bi trebao i što ne bi trebao, vraća se opet i opet na ono što je prošlo i ne može se promijeniti. Mjesec u Škorpionu pokazatelj je žestokih emotivnih reakcija, u jednakoj mjeri sposobnih za ljubav i odanost, kao i za mržnju i neprijateljstvo. Osim toga, ovaj znak odlikuje sposobnost da analiziraju svaku situaciju, stvar i osobu do srži i doista ništa im ne može promaći. Pa se tako u ‘ugodnom’ razgovoru sa Škorpionom možete osjećati kao na isljedničkoj klupi gdje vaš sugovornik od vas želi čuti golu istinu čak i ako je vi ne želite izreći. Vjerujte mi, on ima metode pomoću kojih iz vas može izvući vaše najveće tajne. Mada bi bilo bolje da neke stvari nije čuo, a vama da ih niste izrekli. Neke stvari je bolje ne izgovoriti jer nitko od njih nema koristi. Mada se Škorpioni s ovim vjerojatno ne bi složili. Zapravo, lako je njima. Nakon faze silaženja u najdublji ponor, oni će uništiti staro do posljednjeg atoma i izdići se poput feniksa iz vlastitog pepela te početi iznova. Ono što većina nas ipak nije u stanju napraviti. Nismo jednostavno tog kalibra.